Bekam on site

Here is another sunnah type of product

berg61
BERG-2

Pengenalan Tentang Berg

BERG bermula dengan tarikan dari salah satu Sunnah RasulAllah ﷺ  yang diriwayatkan olen Imam Muslim.
Dari Jabir Bin Abdullah RodiyAllahu Anhuma, bahawasanya RasulAllah ﷺ bertanyakan tentang hidangan lauk kepada keluarga Baginda ﷺ, lalu mereka menjawab :
Kami tidak mempunyai apa-apa pun melainkan KHAL”, lalu Baginda ﷺ pun memintanya; lalu Baginda ﷺ pun bersabda “Sebaik-baik hidangan adalah KHAL” (HR Muslim)
Malah pemakanan KHAL yang terbaik di dunia adalah  inspirasi dari satu lagi hadis dalam Sunan Ibnu Majah, daripada Ummu Said Rodiyallahu Anha, RasulAllah ﷺ bersabda “Sebaik-baik hidangan makanan ialah KHAL, Ya ALLAH berkatilah pada KHAL, sesungguhnya KHAL itu adalah makanan para nabi-nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus KHAL dalam suatu rumah.” (HR Ibnu Majah)
Alhamdulillah, Dr Zarina tekad meneruskan kajian bermula dari tahun 2014 dan telah menyempurnakan kajiannya tentang KHAL pada 2019. Beliau mendapati akan kebenaran makanan KHAL adalah yang terbaik di dunia.
Kelebihan BERG

1. Kurma memang sedia maklum sangat berkhasiat mengandunggi vitamin A, B1, B3, Beta carotene, potassium serta mineral. Malah BERG sangat istimewa kerana proses penghasilan BERG itu sendiri mengandunggi probiotik dan natural enzim untuk membantu :
• Melancarkan sistem perhadaman
• Membersihkan keseluruhan sistem
• Melancarkan perjalanan darah
• Meningkatkan immuniti sistem
• Memberikan tenaga
• Melaraskan keseimbangan badan
• Membantu menurunkan tahap glukosa umtuk pesakit kencing manis
• Membantu melegakan sakit Gout
• Melarutkan batu karang
• Membantu melegakan sakit migraine


2. Apabila perjalanan darah kita lancar maka ia tidak membebankan organ dan dapat menghindar dari penyakit kronik. 

 
3. BERG sangat diperlukan untuk tubuh kita untuk mengeluarkan toxin di dalam sistem tubuh kita. Makanan pada hari ini banyak yang telah tercemar dan kita tetap harus makan untuk hidup. Tetapi toxin mesti di keluarkan. Jika toxin itu tidak dikeluarkan, maka hati kita serta organ yang lain akan penat untuk memprocess pembuangan toxin. Bila organ kita lemah segala penyakit kronik akan timbul.
 
4. Malah sekiranya kita detox setiap hari, maka organ kita boleh menumpukan pada penghadaman makanan dan penyerapan kepada vitamins dan mineral serta sangat berkesan dan dapat menfaatkan khasiat makanan.
 
5. Organ kita ni sebenarnya ada system detox semula jadi tetapi dengan bahan-bahan makanan yang kita tidak tahu tentang pencemaran seperti racun serangga maka  sistem tubuh kita akan menjadi lemah kerana  sistem dalam tubuh bekerja sangat keras untuk membuang toxin dan tiada tenaga untuk membahagikan nutrisi secara keseluruhan tubuh kita. Lama kelamaan sistem kita akan lemah dan boleh mengakibatkan penyakit datang seperti darah tinggi kencing manis dan buah pinggang.

6. BERG adalah “daily detox” yang natural untuk membantu sistem detox tubuh badan kita dan dapatlah organ kita melakukan fungsi yang lebih baik insya-Allah. BERG sangat diperlukan dimasa kini. sila ke laman web kami untuk pembelian. www.neurolife.com.my